Historia torebek z cukrem
Pierwsze torebki z cukrem pojawiły się w Stanach Zjednoczonych w drugiej połowie ubiegłego wieku. Były to czasy, gdy restauracje korzystały zazwyczaj z cukiernic lub szklanych dozowników. I to właśnie ta irytacja niehigienicznymi otwartymi cukiernicami przyczyniła się bezpośrednio do powstania saszetek z cukrem. Na idee pakowania cukru w jednorazowe opakowania wpadł przedsiębiorca Benjamin Eisenstadt pijąc herbatę podczas lunchu ze swoją żoną. Jako że Ben związany był z przemysłem herbacianym uznał, iż pakowanie cukru nie może się zbytnio różnić od pakowania herbat.
Wraz z upływem czasu powstały nowe formy opakowań na cukier jednorazowy. Dziś najpopularniejszą formą są torebki w kształcie paluszka tzw. stick. Opakowania te są bardziej ekonomiczne w porównaniu do saszetek kwadratowych Bena. Paluszki uwagi na swoją poręczność, cieszą się największym zainteresowaniem wśród odbiorców. Opakowanie stick, z czego mało kto zdaje sobie sprawę, zostało tak zaprojektowane, aby można je było przełamać w połowie długości i wygodnie wysypać całą zawartość, pozostawiając przy tym jeden papierek. Tak więc to Benjaminowi Eisenstadtowi, który ponad pół wieku temu jako pierwszy zapakował cukier do saszetki zawdzięczamy dziś estetyczny, a co najważniejsze higieniczny produkt.
Historia saszetek z cukrem
Pierwsze torebki z cukrem pojawiły się w Stanach Zjednoczonych w drugiej połowie ubiegłego wieku. Były to czasy, gdy restauracje korzystały zazwyczaj z cukiernic lub szklanych dozowników. I to właśnie ta irytacja niehigienicznymi otwartymi cukiernicami przyczyniła się bezpośrednio do powstania saszetek z cukrem.
Na idę pakowania cukru w jednorazowe opakowania wpadł przedsiębiorca Benjamin Eisenstadt pijąc herbatę podczas lunchu ze swoją żoną. Jako że Ben związany był z przemysłem herbacianym uznał, iż pakowanie cukru nie może się zbytnio różnić od pakowania herbat.
Wraz z upływem czasu powstały nowe formy opakowań na cukier jednorazowy. Dziś najpopularniejszą formą są torebki w kształcie paluszka tzw. stick. Opakowania te są bardziej ekonomiczne w porównaniu do saszetek kwadratowych Bena oraz z uwagi na swoją poręczność cieszą się największym zainteresowaniem odbiorców. Opakowanie stick z czego mało kto zdaje sobie sprawę, zostało tak zaprojektowane, aby można je było przełamać w połowie długości i wygodnie wysypać całą zawartość, pozostawiając przy tym jeden papierek. Tak więc to Benjaminowi Eisenstadtowi, który ponad pół wieku temu jako pierwszy zapakował cukier do saszetki zawdzięczamy dziś estetyczny a co najważniejsze higieniczny produkt.
W naszej ofercie między innymi:
Cukier biały
w saszetkach
Cukier trzcionowy
w saszetkach
Słodzik
w saszetkach
Sól
w saszetkach
Pieprz
w saszetkach